Luovat menetelmät opetuksessa

opettajat

Haaste

Miten kehität opiskelijoiden ongelmanratkaisutaitoja, luovuutta ja kriittistä ajattelua? Haluatko oppia vetämään ideointia ja innovointisessioita tuloksekkaasti? Miten opettajat voivat ohjata opiskelijoitaan ketterään kehittämiseen, jos heitä ei ensin heitetä opiskelijoiden saappaisiin?

Ratkaisu

Valmennuksella tutustustutaan ideasta innovaatioksi-malleihin, reenataan omaa luovuutta, kokeillaan yhdessä erilaisia menetelmiä herättelyyn, ideointiin ja ideoiden jalostamiseen sekä keskustellaan millaisiin opetustilanteisiin, sisältöihin tai projekteihin menetelmät sopivat parhaiten ja mikä on opettajan rooli näissä hankkeissa.

Parhaiten aiheeseen pääsee sisään keskustelemalla ja kokeilemalla innostavia ja opettavaisia menetelmiä, joita osallistujat oppivat vetämään myös itse. Näiden harjoitteiden avulla lisäät opiskelijoiden luovuutta ja innovatiivisuutta, haastat heitä ajattelemaan sekä saat oppitunteihin monipuolisuutta. Päivän aikana toteutetaan myös nopea ideointihaaste, jossa jokainen pääsee kokeilemaan tiimissä ideointia, ideoiden kehittämistä, esiintymistä ja pitchausta. Valmennuksen tukena toimii kehittämämme Ideaopas2, johon on koottu monipuolisesti erilaisia ideointimenetelmiä. Kysy valmennuksesta lisää!